Golfprofessionals

Jelle Tarnoczy (06-53452911)   Les boeken bij Jelle

Van kinds af aan is Jelle al sportief ingesteld. Het was dus geen verrassing dat zijn droom uitkwam om via de CIOS opleiding ook zijn werk in deze hoek te gaan zoeken.

Tijdens zijn studietijd in Overveen was het voor Jelle duidelijk dat hij de golfkant op zou gaan, en ging hij stage lopen bij Roel Timmermans. Aansluitend werd er drie maanden verbleven op het Amerikaanse Grand Cypress resort.

Na een stage bij Ad Wessels op Golfbaan Spaarnwoude, behaalt Jelle in 1991 het PGA diploma B-Professional, en gaat lesgeven op het Rijk van Nijmegen bij collega Brian Gee. De stap naar Golfcentrum Best zorgt in 1992 voor meer zelfstandigheid en Jelle doet ervaring op in het organiseren van clinics en het geven van privélessen.

In 1993 wordt het A-diploma behaald en speelt Jelle verdienstelijk in wedstrijden van de PGA Holland tour. Jelle werkt op de golfbanen Rosmalen, Leemskuilen en de Dommel tot hij in 2002 als Headpro in dienst komt bij Burggolf Haverleij.

Hier geeft hij leiding aan het pro-team, begeleidt stageprofessionals en traint de jeugd- en competitieteams. In 2008 vraagt Burggolf of Jelle de nieuwe baan in Middelburg wil gaan opzetten, en verhuist hij naar Zeeland.

In zijn vrije tijd is Jelle een echte buitensporter. Skiën, zeilen en bergwandelen zijn evenals golf zijn grote passies.

 

Bas van Haagen (06-48820128)  Les boeken bij Bas

Sportief, ja zo kun je Bas wel noemen. Al zolang als hij zich kan herinneren is hij met sporten bezig.  Op jonge leeftijd (4 jaar) werd hem het spelletje tennis aangeleerd door zijn ouders die deze sport toen ook beoefenden. Een jaar daarna volgde hij een proefles honkbal en is daar nooit meer weg gegaan.

Vanaf de eerste klas op de middelbare school wist Bas het zeker. Een kantoorbaan was niks voor hem. Lesgeven in de sport, daar lag zijn passie. De vervolgopleiding aan het CIOS in Heerenveen was dus een logische stap veel lesgeef ervaring in meerdere sportdisciplines kon worden opgedaan.

De liefde voor de golfsport begon echt te groeien toen het honkbal wat naar de achtergrond verdween en Bas op het CIOS voor het golfprofiel koos. Aangestoken door familieleden die vrijwel allemaal in het bezit waren van het GVB, de één wat fanatieker dan de ander. Sinds dat moment is voor mij golf mijn nummer één sport en durf ik mijzelf een zeer fanatieke golfer te noemen.

Organisatorisch is Bas op zijn sterkst. Getuige het organiseren van een complete golfdag voor 5 basisscholen (zo’n 100 leerlingen). Dat was een van de stage hoogtepunten die eraan zal meewerken dat hij binnenkort PGA Level 2 gecertificeerd zal worden.