Coronavirus

Geplaatst: 31-03-2020

Gezien de situatie in Nederland en de oproep van de overheid en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en sport hebben wij ons gehele complex (baan, brasserie en drivingrange) in ieder geval gesloten tot 28 april 2020.

Hieronder een stuk uit de tekst die wij hebben ontvangen van het NGV:

Zie hier een tweede update over de ontstane situatie. We hebben veel van jullie te woord gestaan vandaag. Een onwerkelijke nieuwe werkelijkheid is waar we in terecht zijn gekomen. Nu kijken hoe we en onze bijdrage kunnen leveren aan de totstandkoming van het virus en de schade ondertussen beperken.

De maatregelen van de overheid laten er volgens ons, na de gevoerde gesprekken met het ministerie van VWS en het NOC*NSF op 16 maart, geen misverstand over bestaan dat alle clubhuizen en golfbanen tot en met 6 april per direct de deuren moeten sluiten.

Deze moeilijke en ingewikkelde tijd voor golfclubs en golfbanen vraagt nadrukkelijk om maatschappelijke cohesie en solidariteit. Golfclubs en -banen maken deel uit van deze gemeenschap en vallen derhalve binnen de eisen, die in tijden van crisis aan deze gemeenschap (mogen) worden gesteld. Wij roepen de golfbanen die tot dusver hebben besloten om open te blijven op om hun maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen en alsnog hun golfbaan te sluiten.

Afsluitend en ten overvloede is er op dit moment ook geen enkele aanleiding om aan te nemen dat de Corona-crisis afneemt en is de volksgezondheid het allerbelangrijkste. Wij volgen het nieuws hieromtrent op de voet en communiceren waar nodig zo snel als mogelijk om jullie op de hoogte te houden. Blijf gezond en neem uw verantwoordelijkheid.

 

Bestuur Nederlandse Golf Federatie & Bestuur Nederlandse Vereniging van Golfaccommodaties

Algemeen nieuws overzicht