leren golfen

Wil je leren golfen, maar weet je niet hoe of waar je moet beginnen? Voordat je gaat beginnen met leren golfen zijn er een paar dingen waar je aan moet denken. Wij geven je alvast een paar tips zodat je goed voorbereid begint om te leren golfen.

Eerst proberen en dan leren golfen

Weet je wel zeker dat Golf wel echt iets voor jou is? Voordat je je inschrijft bij de eerste de beste golfclub, is het aan te raden eerst eens vrijblijvend kennis te maken met de golfsport. Bij sommige golfclubs ben je verplicht tot het afnemen van een golf abonnement of dien je in het bezit te zijn van een zogenaamde GVB. Bij Golf4All Harderwijk kan je altijd vrijblijvend kennis maken met de sport en de regels. Wanneer je denkt dat je jouw nieuwe hobby gevonden hebt zijn er verschillende cursus- en lespakketten voor jou om uit te kiezen.

Materiaal en kleding

Natuurlijk hoeft je jouw eerste golfles niet te beginnen met je eigen set golfclubs. Maar wanneer je regelmatiger gaat golfen is het zeker aan te raden om jouw eigen set golfclubs aan te schaffen. Het gebruik van verschillende golfclubs heeft namelijk ontzettend veel invloed op je spel en je wilt natuurlijk zo consistent mogelijk leren golfen. Goed om te weten: gemiddeld ligt de prijs van een complete golfset zo rond de €300,-

Ook jouw kleding is belangrijk. De meeste golfclubs hanteren geen strenge kledingvoorschriften meer, maar over het algemeen worden spijkerbroeken en té korte rokjes niet op prijs gesteld. Daarnaast is het belangrijk dat je kleding draagt waarin je goed kunt bewegen en waar je je fijn in voelt.

Eerst leren golfen en dan jouw GVB Halen

Als je eenmaal vrijblijvend hebt kennisgemaakt met de sport, je outfit hebt gekozen en een golfset hebt gekocht, is het tijd voor serieuze lessen. Je wilt immers wel goed leren golfen. Daarvoor kun je ook bij ons terecht

Uiteindelijk kom je dan op een punt waarop je geen introductielessen meer nodig hebt en je zelf de baan op gaat. Bij Golf4All hebben we één baan waar je zonder GVB mag golfen, maar voor de meeste golfbanen moet je in het bezit zijn van een GVB. GVB staat voor Golf Vaardigheid Bewijs. Met dit GVB op zak kan je aantonen dat je over de juiste kennis en skills beschikt om op iedere golfbaan te mogen golfen. Bij Golf4All kan je jouw GVB examen oefenen en halen met ons speciaal samengestelde Handicap 54 –cursus. Na het afronden van deze cursus kan je direct beginnen met golfen op de grote baan.

Wil jij ook leren golfen?

Lijkt het je leuk om ook te leren golfen? Kom dan langs voor een kennismaking of schrijf je direct in voor één van onze golfcursussen. Voor vragen kan je ons altijd bereiken via de contactpagina.

Ja, ik wil leren golfen!

 

 

 

leren golfen