leren golfen

Wilt u leren golfen maar weet u niet hoe of waar u moet beginnen? Voordat u gaat beginnen met leren golfen zijn er een paar dingen waar u aan kunt denken. Wij geven u alvast een paar tips zodat u goed voorbereid begint met leren golfen.

Eerst proberen en dan leren golfen.

Weet u wel zeker dat Golf wel echt iets voor u is? Voordat u zich inschrijft bij de eerste de beste golfclub is het aan te raden eerst eens vrijblijvend kennis te maken met de golfsport. Bij sommige golfclubs bent u verplicht tot het afnemen van een golf abonnement of dient u in het bezit te zijn van een zogenaamde GVB. Bij Golf4All Harderwijk kunt u altijd vrijblijvend kennis maken met de sport en de regels. Wanneer u denkt dat u uw nieuwe hobby gevonden hebt zijn er verschillende cursus- en lespakketten voor u om uit te kiezen.

Materiaal en kleding

Natuurlijk hoeft u uw eerste golfles niet te beginnen met uw eigen set golfclubs maar wanneer u regelmatiger gaat golfen is het zeker aan te raden om uw eigen set golfclubs aan te schaffen, het gebruik van verschillende golfclubs heeft namelijk ontzettend veel invloed op uw spel en u wilt natuurlijk zo consistent mogelijk leren golfen. Gemiddeld ligt de prijs van een complete golfset zo rond de €300,-

Ook de kleding is belangrijk. De meeste golfclubs hanteren geen strenge kledingvoorschriften meer maar over het algemeen worden spijkerbroeken en té korte rokjes niet op prijs gesteld, daarnaast is het belangrijk dat u kleding draagt waarin u goed kunt bewegen en waar u zich fijn in voelt.

Eerst leren golfen en dan uw GVB Halen

Uiteindelijk komt ue op een punt waarop u geen introductielessen meer nodig hebt en dat u zelf de baan op gaat. Bij Golf4All hebben we één baan waar u zonder GVB mag golfen maar voor de meeste golfbanen moet u in het bezit zijn van een GVB. GVB staat voor Golf Vaardigheid Bewijs, met dit GVB op zak kunt u aantonen dat u over de juiste kennis en skills beschikt om op iedere golfbaan te mogen golfen. Bij Golf4All kunt u uw GVB examen oefenen en halen met ons speciaal samengestelde Handicap 54 –cursus, na het afronden van deze cursus kunt u direct beginnen met golfen op de grote baan.

Wilt u ook leren golfen?

Lijkt het u leuk om ook te leren golfen? Kom dan langs voor een kennismaking of schrijf u direct in voor één van onze golfcursussen. Voor vragen kunt u ons altijd bereiken via de contactpagina.

Ja, ik wil leren golfen!

 

 

 

leren golfen